Çimento Tip 1-325

Portland Çimentosu 1-325 : Konvansiyonel Portland çimentosu olarak da adlandırılan bu çimento türü, bu tür çimentonun kimyasal ve fiziksel analizlerle birlikte en önemli uygulaması şunlardır: çimento türleri.

  • Temel olarak, çimentonun sınıflandırılması ve sınıflandırılması farklı ülkelerde değişir ve çimentonun aşağıdaki gibi bölünebilmesi de dahil olmak üzere sınıflandırma için farklı bazlar seçilmiştir:
  • Basınç dayanımına göre sınıflandırma (genellikle 28 günlük basınç dayanımı)
  • Farklı çimento türlerine ve Portland çimentosu, Robara çimentosu ve Pozzolan çimentosu (teras) gibi hangi kaynaktan geldiğine göre sınıflandırma
  • Düşük hidrasyonlu ısı, kimyasal dirençli çimento (örneğin sülfatlar, alkaliler vb.), Yüksek başlangıç direncine sahip çimento gibi özel spesifikasyonlara göre kategorize edilmiştir

Portland Çimentosu Tip 1: Beton veya harç yapımında genel amaçlar için ortak bir Portland çimentosu olarak kullanılır. * Bu çimento türü üç direnç kategorisi ile karakterize edilir: 1-325, 1-425, 525-1. * West Cement Industries Company, üç tip direnç kategorisinin tümünü üretme yeteneğine sahiptir. *325-425-525 numaraları, çimentonun kg/cm2 cinsinden 28 günlük basınç dayanımını temsil eder. * Çimentonun basınç dayanımı fabrikaların laboratuvarında 2, 3, 7 ve 28 günlük yaşlarda ölçülür, çimentonun basınç dayanımı kesinlikle bir binanın mukavemetinde ve mukavemetinde önemli bir rol oynar. Portland Çimento Tip 1-325: *Bu çimento tipine OPC adi protland çimentosu denir ve bina ve suda genel kullanımları vardır, betonun belirli özellikleri talep edilmez ve sadece betonun basınç dayanımı dikkate alınır. * Bu tip çimentonun özellikleri, seçilen çimentonun özellikleri nedeniyle özel uygulamalara sahip olan nispeten yüksek başlangıç direncine ve hızlı büyümeye işaret edilebilir, bu tip çimento tüm beton ve silahsız yapılarda, köprülerde, yol yapılarında, kaldırım betonunda, beton borularda ve sıradan beton parçalarda kullanılır. * Çimento 1-325 genellikle tip 2 çimento spesifikasyonları sağlar (sülfat iyonlarına ve hidrasyon ısısına karşı direnç hariç) * Bu çimentoyu yaygın durumlarda kullanmak ve istilacı iyonlar içeren aşındırıcı ortamlarda kullanılmamak genellikle daha iyidir. *Yüksek dayanım sınıfları için çimento 1-425 ve 1-525, beton sıcaklığının 32 °C'ye, hacimli betonda ise 15°C'ye yükselme riski bulunan tropikal bölgelerde kullanılır, bu çimento sınıfının kullanımı dikkatle alınmalıdır.